Sizlerle severek yaptığım ve gerçekten güzel olduğuna inandığım pankek tarifini paylaşacağım. Şimdiden umarım hoşunuza gider ve umarım sizde deneyip sonuçlarını benimle paylışırsınız.
Öncelikle malzemelerini sıralayalım;
- 2 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Yarım çay bardağı toz şeker
- Yarım kahve fincanı yağ
- 3 bardak kadar un
- 2 adet yumurta
Servis için; tercihinize göre(tatlı sevenler için) çikolata, reçel ya da bal kullanabilirsiniz.
Pankek Yapılışı
Öncelikle derin bir kaba yumurta ve şekeri alıp bir güzel çırpıyoruz. Daha sonra süt ve yağı ilave edip karıştırıyoruz. En son unumuzla beraber kabartma tozu ve vanilini eleyerek ilave edip iyice karıştırıyoruz. Pankek hamurumuzun kıvamı normal kek hamurundan biraz daha katı olmalı.Eğer evinizde var ise hamur dağıtıcısı yoksa kepçe yardımıyla önceden altını açıp ısıttığımız tavamıza (çok büyük ve kalın olmayacak bir şekilde) kullandığımız kepçenin üçte birini dökerek hamurun kendi kendine yayılmasını bekliyoruz. Dilerseniz kepçe yerine bir yemek kaşığı da kullanabilirsiniz. Ben yaparken evde bitmiş bir ketçap kutusunu iyice yıkadıktan sonra içine boşaltıp büyüklüklerinide göz kararı belirliyorum. Pankeklerimizin üstü göz göz olunca bir spatula yardımı ile çevirip arka kısımlarını da iyice pişiriyoruz. Sizlere tavsiyem ocağı orta ateşte tutmanız.Pankekleri hem sıcak hem de soğuk servis edebilirsiniz. Zaten yapınca sizde zor bir tarif olmadığnı ve oldukça pratik olduğunu göreceksiniz. Şimdiden afiyet olsun. 😊 Soru, görüş ve önerilerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın. 😊 Ayrıca İletişim sekmesinden bana mail gönderebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder